Material

Images

Cand selectati materialul acordati atentie urmatoarelor informatii:

 • Rezistenta la foc - 3 categorii de rezistenta la foc.

  Cea mai mare clasa de rezistenta la foc identificata cu "E" sau "excelent" in specificatie) inseamna material complet neinflamabil. La aceasta clasa - din motive de pret utilizam doar tesatura din fibra de sticla acoperita cu un strat de poliuretan. Dar acesta este un material impermeabil, mai putin rezistente mecanic si mai fragil decat materialele din poliester avand densitate medie.

  Rezistenta crescuta la foc (identificata cu "I" in specificatie) inseamna materiale cu rezistenta excelenta la aprindere si cu degajari foarte mici de fum. Aceste materiale sunt conforme cerintelor tuturor tipurilor de incinte.

  Poliesterul nemodificat sau folia de polietilena (identificabil cu "S" ca "standard" in specificatie sau "F" ca "folie") sunt materiale putin rezistente la foc. Se pot utiliza doar cand rezistenta la foc nu este necesara.

 

 • Rezistenta (durabilitatea) si capacitatea de curatare -3 categorii in functie de greutate

  Usor (notat cu "L"). Au greutatea cuprinsa intre 75 si 100 g/mp. Tubulaturile din aceste materiale au nevoie de o presiune statica de doar 20 Pa pentru a se umfla corect. Dar nu au o durata mare de viata si nici o rezistenta deosebita la rupere. Cu exceptia NLF aceste materiale pot fi igienizate prin spalare in masini automate.

  Mediu (notat cu "M"). Au greutatea cuprinsa intre 290 si 330 g/mp. Durata de viata este cea mai mare si au o rezistenta mare la sfasiere. Presiunea minima pentru umflarea tubului este de 50 Pa. Pot fi igienizate prin spalare in masini automate..

  Greu (notat cu "H"). Aceste materiale acoperite cu un strat de PVC sau poliuretan sunt doar impermeabile. Nu pot fi spalate la masina, dar pot fi curatate cu un jet de apa. Aceste materiale sunt recomandate pentru functionarea in cele mai poluate medii.

 

 • Permeabilitatea

  Numai cu materialele permeabile/permeabilizate se elimina aparitia condensului pe suprafata tubulaturii, cand aerul refulat are o temperatura mai mica decat temperatura de roua a mediului.

 

 • Culori

  Cele mai multe dintre materiale sunt disponibile in 9 culori standard, regasite mai jos. Se pot obtine si nuante speciale,dar cu un termen de livrare mai lung.

Selectie culoare

Images